Salvador

Brasils første hovedstad (fram til 1793), i dag Brasils tredje største by med nesten 3 millioner innbyggere.

Salvador kalles også "det svarte Brasil" eller "Brasils hjerte", noe som har rotfeste fra slavetiden. Det var hit de første afrikanske slavene som ble innført til Brasil kom. Folket er mørkere i huden her enn resten av befolkningen i Brasil, de er veldig stolt av sin bakgrunn og tar godt vare på historien og kulturen, noe som formidles gjennom både mat, musikk og religion. Salvador har gammel arkitektur og gamle bydelen Pelourinho, som fra sine trange smug og smale gater, plutselig åpner seg til store plasser med mye aktivitet. Arkitektur og kultur er særpreget for denne byen.

Alt på slutten av 1500-tallet fantes det innpå 30.000 portugisiske nybyggere og 20.000 fargede slaver på den brasilianske østkysten. De fleste var nettopp i Bahia-området, der Salvador er delstatshovedstad.

Spennende Salvador ligger på en halvøy omgitt av 50 øyer, kritthvite sandstrender og Brasils største havbukt, Baia de Todos.

Ved San Antonio-fortet, midt på Salvador-stranden, ble Brasils aller første havn anlagt for 500 år siden. Oppe i åsen ovenfor fortet ligger vel bevarte, staselige kolonihus med søyler og herskapspreg. Koloniherrenes en gang så storslagne utsikt over Todos-bukten blokkeres i dag av ruvende skyskrapere for Salvadors ikke like formuende innbyggere.


 

      Bilder Salvador

Lenker: